Lekin A otti hopeaa Nuorten Mestiksessä

05.04.2018

Lempäälänbojat pelasi itsensä Nuorten Mestiksen finaaleihin. Leki voitti puolivälierissä Bluesin otteluvoitoin 2-0. Välierissä vastaan asettui KJT-Haukat, Leki oli hävinnyt KJT:lle runkosarjan kaikki kohtaamiset, nyt Leki vei välierän otteluvoitoin 2-1.

Finaalissa vastaan asettui viimekaudella vielä Nuorten SM-liigassa pelannut K-Vantaa. Leki aloitti kotiedun turvin 30.3 Pitkäperjantaina. Lempäälään oli tullut runsaasti faneja katsomaan finaalisarjan ensimmäistä ottelua. Ottelu oli tasaista vääntöä, vastustajan maalivahti osui kiekon tielle 47 kertaa, kun Teemulla oli torjuntoja 26. Lempäälänbojat oli aktiivisia, noudatti pelikirjaa ja piti kotiedun edelleen Lempäälässä. Ottelua oli seuraamassa yhteensä 420 silmäparia.

Lauantaina aamulla joukkue tuli hallille aamujäille, jossa hiottiin vielä viimeiset kuviot illan ottelua varten. Jäiden jälkeen huolellinen tankkaus ja iltapäivällä keltaisella paholaisella kohti Vantaan Trio-Areenaa.

Trio-Areenalle tuli pari bussillista lempäälästä faneja kannustamaan Leki voittoon. Ottelu alkoi pahimmalla mahdollisella tavalla alle minuutti oli pelattu, kun kiekko ensimmäisen kerran kaivettiin Lekin maalista. Vantaa tuli kovalla jalalla ensimmäiseen erään ja Leki ei päässyt ihan sille tasolle, mihin näissä peleissä pitäisi heti alkuun päästä.

Toinen erä jatkui hieman samaan malliin, kuin ensimmäinenkin, Vantaa tuli kovaa. Oli Lekilläkin omat paikkansa, mutta Vantaan maalivahtia ei onnistuttu ohittamaan toisen erän alussa. Vantaa siirtyi 4-0 johtoon toisen erän puoleenväliin mennessä. Hieman Vantaan neljännen maalin jälkeen Alex Hukki sai kiekon omalla sinisellä, purjehti läpi kentän ja laittoi mustan ensimmäisen kerran Vantaan verkkoon (4-1) syötön maaliin antoi Niklas Vihriälä.

Kolmanteen erään Lempäälänbojat lähti taisteluilmeellä, asenne oli kohdallaan. Erik Ahopelto sai syötön Janhuselta, Eki laittoi jalat liikkeelle ja purjehti koko kentän läpi ja laittoin mustan ylämummoon. Tästä Leki sai adrenaliiniä ja oli kuksin paikalla pelitilanteissa. Seuraavan Lekin maalin iski maalinedestä Laulajaisen Jussi maaliin syötön tarjoili Saku Aavajoki. Peliä jatkettiin edelleen Lempäälänboikien johdolla. Sitten tapahtui, kiekko oli Vantaan päädyssä, jossa Vantaan pelaaja laittoin kiekon rumpuun, Nikke lähti pysäyttämään rumpukiekkoa viivalta, mutta kenttämestari oli tehnytkin källin ja kiekko muutti suuntaa suoraan Vantaan pelaajan lapaan. Tästä Vantaa sai 2vs1 hyökkäyksen ja heitti kiekon häkkiin (5-3). Se ehkä hieman lannisti Lekin hyvää dominointia. Viimeisen maalin Vantaa heitti sitten tyhjiin ja loppulukemat 6-3. Otteluvoitot nyt 1-1, viimeinen ratkaiseva peli oli sitten Lempäälässä.

Maanataina Lempäälässä olikin sitten suuren urheilujuhlan tuntua. Lempäälässä oli suuri päivä sillä illalla selviäisi Nuorten Mestiksen mestari, Lempäälänbojat olivat jo nyt kirjoittaneet isoilla kirjaimilla Lempääläläistä kiekkohistoriaa. A-juniorit eivät ole koskaan Lempääläsä pelanneet näin korkealla tasolla finaaleissa, nyt sitä kiekkohuumaa todistettiin Lempäälässä.

Illalla oli kaikki valmista, peli aloitettiin oikeutetusti Maamme laululla, sen esitti meille korkealta ja kovaa Lempäälän oma sopraano Kaisa Kuusela-Heinonen. Yleisöä oli saapunut ennätysmäärä halliin 680 silmäparia halli oli revetä liitoksistaan. Kaikki oli vimbambääl valmista illan koitokseen.

Parin minuutin pelin jälkeen näytti hyvältä ja peli pyörikin Vantaan päädyssä. Maalia ei vaan saatu aikaiseksi. Sitten tehtiin virhe hyökkäys sinisellä ja Vantaa sai kiekon ja käänsi vastahyökkäyksen, tämän lähes ensimmäisen hyökkäyksen päätteeksi Vantaa laittoi kiekon reppun ja siirtyi 1-0 johtoon, kun peliä oli pelattu hieman yli 4 min. Olihan se myrkkyä Lempäälänbojille, suunnitelmat menivät juuri toisin kuin oli suunniteltu. Tästä kului noin neljä minuttia, kun kiekko jälleen kaivettiin Lekin maalista, tilanne Vantaalle 2-0.

Toinen erä oli tarkkaa pelaamista ja kumpikaan joukkue ei onnistunut samaan maalia aikaiseksi. Ainoat merkinnät oli jäähymerkintöjä.

Kolmanteen erään Lekin oli laittettava kaikki peliin, muuten ei hyvä heiluisi. Erätauolla latauduttiin siihen, että jokainen pelaaja jättää kaiken laatikkoon. Kolmaserä alkoikin lupaavasti, kolmen minuutin pelin jälkeen Riku Paavilainen laittoin semmoisen pommin, että Vantaan maalivahti ei voinut vedolle mitään, maaliin syötön tarjoilivat Erik Ahopelto ja Valtteri Virtanen. Kolmas erä oli Lempäälänbojilta hyvää vääntöä ja päästiin paikoille. Lempäälänbojat saivat kiekon toisenkin kerran Vantaan maaliin, mutta maalia ei hyväksytty, pelaaja oli maalivahdin alueella. Erän loppuun Leki otti Eetun tolppienvälistä pois ja yritti 6vs5 maalia. Leki pyöritti hyvin hyökkäysalueella ja sai monta vetoa Vantaan maalille, osa vedoista meni hieman ohi ja osan Vantaan veskari otti kiinni, ei ollut onneakaan enään mukana. Näin Vantaa onnistui voittamaan Lekin sen kotiluolassa 1-2. Vantaa nosti kannua Nuorten Mestiksen mestarina, Lekille oli tyytyminen hopeiseen metalliin. Toki hopeakin oli tälläkertaa voitettu hopea.

Kausi oli Lempäälänbojilta kuitenkin huikea, tavoitteeksi asetettiin pääsy Mestiksen pleijareihin, mihin Lempäälässä ei ollut koskaan päästy. Sitten Huhtikuussa huomattiinkin, että pelataan Mestiksen finaaleja. Joukkue kasvoi kauden aikana, pelaajat menivät eteenpäin. Joukkue loi kauden aikana oman pelikirjan, mitä noudatettiin pelistä toiseen. Joukkueessa oli huikeita jannuja, jotka tekivät mitä käskettiin ja välillä enemmänkin. Tähän tulokseen päästiin tai päästään vain ja ainoastaan erittäin kovalla duunilla, tässä sarjassa ei mitään saa, vaan kaikki on ansaittava.

Jos olet kiinnostunut kirjoittamaan ensikaudellakin Lempääläistä historiaa, niin tervetuloa Leki A:n tryout tapahtumaan. Lekin A:ssa pelatessasi on sinulla mahdollisuus nousta jopa Mestikseen asti, kunhan omat taidot siihen vain edellyttävät ja olet valmis kovaan duuniin. Täällä et pääse helpolla, mutta Leki antaa omalle urallesi hyvät mahdollisuudet menestykseen, kunhan vain itse olet valmis tarttumaan siihen. Täällä pelaajaa kehitetään ja annetaan hyvä mahdollisuus nousta omalla uralla seuraavalle stepille.

12.01.2019Jääkiekkotuomarin peruskurssi 1
20.12.2018Kesän 2019 LeKi kiekkoleirin ilmoittautuminen avattu!
11.12.2018Leijona-kiekkokoulun ja Elenia luistelukoulun kevään ilmoittautuminen avattu!
29.08.2018Ilmoittautuminen Elenia Luistelukouluun avattu!
28.08.2018Seuran vuosikokous 20.9.2018
23.08.2018Leijona-kiekkokoulun ilmoittautuminen on avattu!
08.08.2018LeKi C1 hakee vielä muutamaa pelaajaa kaudelle 2018-2019
07.08.2018Joukkueisiin ilmoittautuminen avattu
19.07.2018Tietosuojaseloste päivitetty
24.05.2018Kardaanikunkku lipunmyyynti heinäkuussa

Siirry arkistoon »